Aktiva äventyr i vackra Montenegro
8 -15 oktober 2016

Följ med till ett av Europas vackraste länder. Det lilla landet Montenegro, med hav, berg, skog och djupa fjordar.

Tillsammans med Äventyrsresor gör Utemagasinet en multiaktivitetsresa i Montenegro. Kantad av spektakulära kalkstensklippor störtar Europas djupaste Canyon ner mot det glittrande adriatiska havet. Den varierande naturen med höga berg, djupa dalar, kristallklart vatten och fina nationalparker gör Montenegro till ett fantastiskt resmål, som ännu är förhållandevis orört. Här är kyrkor, palats och gamla fort från medeltiden väl bevarade.    

 

Dag för dag

Dag 1 - Lördag 8 okt 

- Mot Dubrovnik och vacka Budva! Vi lämnar Stockholm med ett tidigt morgonflyg och landar i Dubrovnik på förmiddagen. Här blir vi välkomnade av  vår guide.

 

Dag 2 - Söndag 9 okt 

- Havskajak & stadsrundtur i historiska Kotor. Efter frukost beger vi oss till Kotor och bukten med samma namn. Det är dags att paddla havskajak utanför Kotor och Perast, där vi får en magnifik vy in mot den gamla stadsdelen..

 

Dag 3 - Måndag 10 okt 

Mountainbike ovanför Kotor. Vi vaknar upp till ännu en aktiv och spännande dag! Mätta och belåtna efter vår frukostbuffé är det hög tid för mountainbikes. Efter att vi gjort de personliga inställningarna på cyklarna ger vi oss av.

 

Dag 4 - Tisdag 11 okt 

- Forsränning i Tara Canyon med picknicklunch! Tidig morgon lämnar vi Budva ocj kör norrut mot Zabljak oh nationalparken Durmitor. Även den upptagen av UNESCO. 

 

Dag 5 - Onsdag 12 okt 

Bergsvandring i Durmitor nationalpark. Tycker man om vandring och vacker natur står ett besök i Durmitor högt på listan. De högsta topparna är uppemot 2500 m och vandringslederna är många.

 

Dag 6 - Torsdag 13 okt 

Fridag med många möjligheter! Idag har vi en ledig dag och inte några förbestämda aktiviteter inbokade. Valmöjligheterna är dock flera. Är man inte sugen på att ta det lugnt och slappa på någon av de fina stränderna eller kanske strosa runt i Budvas mysiga gränder finns det flera aktiviteteter att välja på.

 

Dag 7 - Fredag 14 okt 

Kajak i SkadarsjönEtt av Europas största fågelreservat finns i den vackra Skadarsjön, bara fyra mil från havet. Här kan vi se skarvar, ibis och hägrar och med lite tur även några av Europas sista pelikaner.

 

Läs fullständigt program här...

 
 
Begränsat antal platser - Boka nu! 

För bokning ring Äventyrsresor: 08-556 069 00 eller klicka här. Uppge att det gäller Utemagasinets läsarresa.

Först till kvarn!