Upplev Island med Utemagasinet!
25 juli – 03 augusti 2014

Följ med utemagasinet och expeditions-resor på ett prisbelönt äventyr till sagornas, vyernas och naturkrafternas ö!


Under denna unika resa får du uppleva en kombination av det bästa ön har att erbjuda. Vi tar oss fram via landvägen, med båt, till fots, på hästryggen och till och med snorklandes i vattnet.

För att maximera upplevelsen kommer våra svenska och lokala guider bjuda på oförglömlig natur, god mat samt minnen för livet. Vi startar äventyret i det nordvästra hörnet av Island på halvön Hornstrandir. Detta är ett naturreservat som kan liknas vid Sarek fast vackert beläget vid havet. Då det är ett väglöst land kan man endast ta sig hit med båt. Floran och faunan är enormt artrik och här finns bland annat valar, sälar, den vilda fjällräven, lunnefåglar och dessutom en av världens största fågelkolonier.

Snæfellsnes utforskar vi från ryggarna på islandshästarna. Hästarna är vana vid ovana ryttare och de blir snabbt våra vänner. Vid lågvatten drar sig Atlanten tillbaka flera kilometer och detta gör det möjligt för oss att rida på den vackra havsbottnen och längs halvöns vulkanstränder, stigar och hedar med glaciärer och vulkaner som vacker kuliss. På Snæfellsnes bor vi bekvämt i stugor och äter gott hos den isländska familjen på hästfarmen. Vi passerar varma källor, glaciärer, högplatåer samt vidstäckta lavaområden. Vid Thingvellir (Tingvalla) där de Eurasiska och Nordamerikanska kontinentalplattorna möts stannar vi till för att snorkla. I de djupa sprickorna är vattnet kristallklart med en sikt på upp till 200 meter.

Avslutningsvis tar vi oss tillbaka till Reykjavik via den berömda "Golden Circle", ett måste vid besök på Island, där berömda platser som Gullfoss och Geysir ger oss ytterligare bevis på öns mäktiga naturkrafter.

 


   
 
 FÖR INFORMATION & BOKNING

För bokning ring Expeditionsresor 08 540 254 40 eller mail info@expeditionsresor.se och uppge att det gäller Utemagasinets läsarresa.

För mer information läs här, hela broschyren hittar du via denna länk.

Begränsat antal platser. 
Expeditionsresor reserverar sig för fullbokning.