Fotovandring i Lofoten
18-22 maj 2016

 Följ med på en fotoresa till Lofoten med Claes Grundsten, en av Sveriges mest kända landskapsfotografer.

Resan är upplagd som en workshop på temat landskapsfotografering. Under dagarna gör vi utflykter i den enastående och fotogeniska naturen i Lofoten, varpå Claes delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Lofotens dramatiska natur är i fokus.

Mötet mellan hav och stupbranta fjäll gör området till ett av världens vackraste, och det har länge varit älskat av bildkonstnärer från världens alla hörn. Vädret skiftar ofta vilket får ljusets ändringar att samspela med klipporna och havet. Små pittoreska fiskelägen ger liv åt naturen, liksom fågelfaunan. Underbart placerade sandstränder mellan fjällen, och brutala klippkuster gör variationen av fotomotiv gränslös.

 

Dag för dag

Dag 1 - Onsdag 18 majSamling på Nyvågar Rorbuerhotell i Kabelvåg under eftermiddagen. Här möts du av Claes som kommer att vara med under hela resan. Efter incheckning berättar Claes mer om de kommande dagarna, sitt sätt att fotografera och ger även tips och råd kring landskaps-fotografering.

Härefter beger vi oss med bil till det 942 meter höga fjället Vågekallen för kvällsfotografering.

Dag 2 - Torsdag 19 maj - Denna dag är vikt för en heldagstur till Raftsundet där vi ska fotografera den berömda Trollfjorden. Vi går upp lite på höjderna mitt emot fjorden för att få överblick. 

Vi rör oss större delen av dagen längs Raftsundets stränder och letar motiv, både i de stora vyerna och de mindre detaljerna längs stränderna. Dagens picknick lunch intas ute i det fria. Middag på hotellet.

Dag 3 - Fredag 20 maj -Efter utcheckning från hotellet beger vi oss med bil söderut på Lofoten och dagens vandringsmål, Kvalvika Vi följer en stig över ett lågt pass. På andra sidan ligger Kvalvika, Lofotens undangömda pärla. Här ligger en drömstrand, drygt en kilometer lång.

Vi fortsätter härefter till byn Ramberg. Här finns inte bara en fantastisk sandstrand och fina fotomotiv utan även restaurang Ramberg Gjestegård. Här kommer vi att äta middag innan vi fortsätter mot vårt slutmål för dagen, den lilla orten Reine och Reine Rorbuer vilken kommer att vara vår bas de nästkommande två nätterna.

Dag 4 - Lördag 21 maj - Vi åker båt över Kjerkfjorden för att vandra till Bunest på västra sidan av Moskensøy.

Dagen avslutas med en kvällsbestigning av Reinebringen. Stigen upp är tvärbrant, bitvis försedd med rep att hålla i, inget för personer med anlag för svindel. På toppen har man 450 meter rakt i fallinjen till Lofotens bästa utsiktspunkt, som det står i  turistreklamen. Rakt under fötterna ligger Reine som ett litet Venedig, med följsam bebyggelse på öar och längs stränderna. Längre bort skär Kjerkfjorden ut sin bassäng i den flikiga ön Moskenesøy.   

Dag 5 - Söndag 22 maj - Under morgonen kommer var och en att få välja ut tre bilder från de gångna dagarna. Claes kommer härefter att kommentera bilderna och därefter att välja ut resans bild vilken kommer att få ett pris i form av en av Claes böcker. Härefter sker utcheckning från hotellet och lunch innan transport sker till flygplatsen.

Ladda ner fullständigt program här...

 
 
Begränsat antal platser - Boka nu! 

För bokning ring Zoom Fotoresor: 0470 - 466 40 eller gå in på zoomfotoresor.se Uppge att det gäller Utemagasinets läsarresa.

Först till kvarn!